Bacon og ostemuffins

Bacon og ostemuffins

  • 45 min.
  • 12 personer

Ingredienser

BACON
  • 150 g Bacon i tern
  • Olie
DEJ
  • 250 g hvedemel
  • 2,5 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. paprika
  • 100 g revet cheddar
  • 1 dl valnøddekerner
  • 5 tsk. tørret timian
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2,5 dl letmælk
  • 3 æg
KØKKENREDSKABER
  • Køkkenrulle
  • 1 muffinform til 12 muffins
  • 12 papirforme

Muffins med bacon er både nemme at bage og praktiske at have med. Traditionen for muffins er såvel engelsk som amerikansk.


Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 °C.

BACON:
Steg bacontern på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte bacontern på et stykke køkkenrulle.
Hæld stegefedtet fra i en skål.

Gem 1/3 af de stegte bacontern til at drysse på, når muffinsene skal bages.

DEJ:
Bland mel, bagepulver, paprika, ost, hakkede valnøddekerner, stegte bacontern og timian i en skål.
Pisk i en anden skål bacon stegefedt, olie, mælk og æg.
Vend de to blandinger sammen.

Beklæd muffinformen med papirforme og fyld dej i.
Drys dejen med resten af de stegte bacontern og sæt formen i ovnen.
Bag muffins i ca. 25 minutter til de er lysebrune.
Tag muffinsene ud af ovnen og afkøl dem.

Produkter