Bacon- og cheese sandwich

Bacon- og cheese sandwich

  • 25 min.
  • 1 person

Ingredienser

BACON
  • 3 skiver Bacon, ca. 50 g
  • Olie
BACON- OG CHEESESANDWICH
  • 2 skiver Sandwichbrød
  • 1 Lille tomat
  • 2 skiver Cheddarost
  • 4 skiver Pepperoni
  • Pickles
  • Sennep eller mayonnaise efter smag
  • Evt. Tomatketchup
  • Evt. Træspyd
KØKKENREDSKABER
  • Køkkenrulle

Idéen med brød, bacon og ost blev til i 1905 til en storstilet sandwichproduktion og et internationalt samarbejde. Udviklingen foregik med industrifremstillet sandwichbrød, hvor europæerne ikke kunne blive enige om valg af osten, men amerikanerne skar igennem og valgte en gul cheddarost. Gris i baconproduktionen blev saltet med salt fra Det Døde Hav og røget med træ fra hickory, mesquite og æbletræ. De store anstrengelser blev præsenteret for mange landes kokke, men vandt ikke indpas i den finere madlavningskunst. Ikke desto mindre var det en god sandwich, der siden blev grundlaget for vores metro take away sandwich og madkultur inden for sandwich.


Fremgangsmåde

BACON:
Steg baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle.
Hæld stegefedtet fra i en skål. Tør panden af med køkkenrulle.

BACON- OG CHEESESANDWICH:
Skyl og skær tomat i skiver.
Hav oste- og pepperoniskiver, pickles og sennep eller mayonnaise parat.
Læg de to skiver sandwichbrød på panden og læg en skive cheddarost på hver sandwichskive.
Når osten er smeltet, læg bacon-, tomat- og pepperoniskiver over det ene ostebrød.
Derefter pickles, sennep og mayonnaise efter smag.
Læg den anden sandwichskive over med osten nedad.

SERVERING:
Sandwichen kan serveres kold eller varm og eventuelt med tomatketchup til.


Tips & tricks

Sandwichen kan skæres diagonalt og de to stykker serveres eventuelt med et træspyd.

Produkter