Farsbrød med bacon "Bacon explosion" med fyld af peberfrugt og løg

(3 vurderinger) Min vurdering: 0

Farsbrød med bacon "Bacon explosion" med fyld af peberfrugt og løg

  • 2 t. 0 min.
  • 4 personer

Ingredienser

FARS
  • 1 dl mælk
  • 2 spsk. mel
  • 2 æg
  • 500 g hakket grisekød
  • Salt og peber
FYLD TIL FARSEN Print opskrift

Amerikansk ”Bacon Explosion” farsbrød

Har du endnu ikke prøvet farsbrød med bacon – også kaldet ”Bacon Explosion”, er det på tide at få det gjort! Den populære, amerikanske grillret er et spændende alternativ til det traditionelle farsbrød med bacon, som vi kender det i Danmark.

I denne opskrift på farsbrød med fyld og bacon er der ekstra meget spark på smagene. Vi har tilføjet fyld af peberfrugt og penslet den sprøde bacon med barbecuesauce, der giver en lækker og røget eftersmag.

Farsbrødet kan laves på grillen for at få en lækker grillsmag, men det smager bestemt også himmelsk efter en tur i ovnen.

 


Sådan tilbereder du retten

FARS

  1. Rør hakket grisekød, æg, mel, mælk, salt og peber sammen til en fars.

FYLD TIL FARSEN

  1. Pil og hak løg samt hvidløg. Svits løg gyldne på panden i lidt fedtstof.
  2. Skyl og rens peberfrugter, og skær dem i små tern.
  3. Læg farsen på et stykke bagepapir. Tryk farsen til et kvadrat, så siderne er lige så lange som en skive bacon.
  4. Pensl farsen med barbecue sauce.
  5. Tip: Brug barbecuesauce med lavt sukkerindhold under stegningen – sukkeret kan nemt branke. Barbecuesauce med mere sukker kan bruges de sidste minutter af stegningen under opsyn.
  6. Fordel stegte løg, hvidløg, bacontern og peberfrugtstrimler på farsen, og drys med friskkværnet peber.
  7. Rul farsen sammen på langs til en pølse ved hjælp af bagepapiret. Læg farspølsen ud til kanten af bagepapiret.

FLETTET BACONNET

  1. Læg 7 skiver bacon side om side på et stykke bagepapir, så de danner en firkant.
  2. Flet først fra den ene ende ved at folde de ulige numre 1, 3, 5, 7 ind over sig selv og placér så en ny skive bacon på tværs. Den nye skive ligger således over baconskive 2, 4 og 6. Fold de fire ”ulige” baconskiver tilbage ind over den nye skive bacon.
  3. Gentag samme øvelse, hvor det nu er de lige numre 2, 4 og 6, du folder ud mod den side, du er startet med at flette. Placér en ny skive bacon ovenpå skive 1, 3, 5 og 7, og fold herefter de lige numre tilbage.
  4. Fortsæt på denne måde, indtil du har et helt flettet baconnet.

STEGNING 

  1. Rul baconnettet omkring farspølsen. Pensl baconrullen med barbecue sauce flere gange under stegningen.
  2. Steg farsbrødet med bacon på grill med låg på eller i en 200 °C varm ovn. Stegetid er ca. 1 time og 25-75 min.
  3. Brug et stegetermometer til at holde øje. Farsbrødet er færdigt, når centrumtemperaturen i stegen er 75 °C.
  4. Skær farsbrødet med bacon i skiver, og servér med salat og tilbehør efter eget valg.
  5. Velbekomme!

 


Tips

Baconfarsbrød på grill

Laver du farsbrød med fyld i kuglegrill, bør du placere det glødende grillkul i den ene side, og farsbrødet lægges på grillristen i den modsatte side, så den bliver stegt ved indirekte varme som i en ovn. Pas på, at varmen ikke bliver stærk (centrumtemperaturen må ikke overstige 75 °C).

Få flere grillopskrifter

 

Tilbehør til farsbrød med bacon

Det gode farsbrød kan serveres med alverdens tilbehør alt efter, hvilken årstid du serverer retten. Laver du farsbrød med bacon på en varm sommerdag, kan du vælge at servere en lækker let salat til, eller du kan smide et par grønne asparges med bacon på grillen.

Prøv perlebygsalat eller asparges med bacon

 

Mangler du hjælp til baconflet?