Asparges med baconvinaigrettemed ost, valnødder og varm baconvinaigrette

Asparges med baconvinaigrettemed ost, valnødder og varm baconvinaigrette

  • 35 min.
  • 4 personer

Ingredienser

BACON
  • 150 g Bacon i tern
  • 1 tsk. Olie
TOPPING
  • 2 Æg
  • 125 g Blåskimmelost
  • 100 g Valnøddekerner
  • Brød
ASPARGES
  • 300 g Grønne asparges
  • 3 dl Vand
  • Salt
VARM BACONVINAIGRETTE
  • 2 spsk. Løg
  • 1 spsk. Persille
  • 1 tsk. Estragon
  • 0,5 dl Baconfedt
  • 1 dl Olivenolie
  • 0,5 dl Lagereddike
  • 2 tsk. Lys sirup
  • Salt
  • Friskværnet peber
KØKKENREDSKABER
  • Køkkenrulle

Smagssymfoni opstår, når råvarer kombineres, og de hver især fremhæver hinanden. Aspargsene, osten og valnødderne overhældes med den varme bacon-vinaigrette - og duften stiger op.


Fremgangsmåde

BACON:
Steg bacontern på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte bacontern på et stykke køkkenrulle.
Hæld stegefedtet fra i en skål.
Tør panden af med køkkenrulle.

TOPPING:
Kog æggene ca. 7 minutter til de er hårdkogte.
Pil, afkøl og hak de kogte æg.
Del blåskimmelost og valnøddekerner i mindre stykker.
Skær brød i skiver og rist dem.


ASPARGES:
Bræk rodenderne af aspargesene (hvor de naturligt knækker).
Bring vand og lidt salt i kog i en gryde med låg. 
Kog aspargesene ved god varme under låg i ca. 2 minutter, så de stadig er sprøde.
Tag aspargesene fra varmen og hæld dem over med koldt vand for at stoppe
kogningen inde i aspargesene.
Hold aspargesene lune.


VARM BACONVINAIGRETTE:
Tilbered baconvinaigretten lige før serveringen.
Pil og hak løg. 
Hak persille og estragon.
Svits i en gryde de hakkede løg i bacon stegefedt til løgstykkerne er klare.
Tilsæt olivenolie, lagereddike samt lys sirup, og varm det op uden at det koger.
Tag gryden fra varmen, pisk den varme olie-eddike godt sammen.
Rør bacontern og hakkede krydderurter i. 
Smag til med salt og friskkværnet peber.


SERVERING:
Anret de lune asparges på en tallerken og drys hakkede æg over.
Drys med stykker af blåskimmelost og valnøddekerner.
Hæld varm baconvinaigrette over aspargesene og server med brød.
Server straks.

Produkter