Børsens Smagspris 2016

blev fredag tildelt Tulip Friland Bacon af miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

 

Tulip Friland Bacon i skiver er blevet hædret for fremragende smagskvalitet i en blindsmagning foretaget af Børsens dommerpanel i kategorien bacon. Dommerpanelet består af seks meget kendte top-kokke, hvoraf flere af dem selv er udmærket med Michelin-stjerner.

Børsens Smagspris blev grundlagt som Børsens Fødevarepris i 2004 for at arbejde på at fremme kvaliteten af fødevarer distribueret bredt i den danske detailhandel.

Børsens Smagspris kårer ”Danmarks bedste smag” blandt de mange tusinde forskellige fødevarer, der er at finde i de danske supermarkeder. Kåringen foregår, ved at Børsen indkøber hundredvis af produkter i forskellige supermarkedskæder og arrangerer dem i en blindsmagning med deltagelse af respekterede topkokke. I år var det kokkene Brian Mark Hansen, Søllerød Kro, Mark Lundgaard, Kong Hans Kælder, Jonas Mikkelsen, Frederiksminde, Francis Cardenau, Le Sommerlier, Per Thøstesen, Bistro Boheme og Jeppe Foldager, Alberto K, der udgjorde panelet. Produkterne præsenteres uden synlige kendetegn, og kun smagen afgør, hvilke der godkendes. Kun ganske få slipper gennem nåleøjet, og Tulip Friland Bacon vandt i kategorien bacon.