Smørrebrød

Smørrebrød er ikke en frokostfavorit, det er også en dansk tradition, der hylder enkle, velsmagende og kreative kombinationer af lækkert pålæg, smuk pynt og saftigt rugbrød. Uanset om du søger opskrifter på klassisk smørrebrød eller moderne varianter, har vi opskrifter på smørrebrød til enhver smag.

Opskrifter med smørrebrød

Hjemmelavet smørrebrød

Smørrebrød er populært af flere gode grunde. Det er hurtigt at tilberede, utroligt alsidigt og smager fantastisk. Det er den ultimative løsning til en lækker frokost, der tilfredsstiller enhver smag. Om det er til en stille stund derhjemme eller til at imponere gæster, er smørrebrød altid et hit.

Historien om smørrebrød

Det højtbelagte smørrebrød blev opfundet i 1880’erne, hvor små smørrebrødsrestauranter dukkede op i København – og i de følgende årtier havde det højtbelagte smørrebrød sin storhedstid, ligesom de lidt fladere klemmer blev solgt over hele landet.

 

1990’erne bragte en opblomstring af interessen for de københavnske smørrebrødsrestauranter, og fra 2007 begyndte en trend med gourmetsmørrebrød, som også har gjort det til et fast punkt på to do listen hos turister, der besøger Danmark.

 

Med vores samling af opskrifter på smørrebrød, håber vi på at kunne inspirere til, at du selv tager traditionen op derhjemme. Smørrebrød er nemlig lækkert både som en weekendfrokost eller aftensmad i det daglige.

Rugbrødsmadder til frokost og madpakke

Rugbrød er nok det mest populære valg, når der skal frokost på bordet eller i madpakken. Men som med alle andre retter, så kan rugbrødsmadder også blive en kedelig omgang, hvis du ikke sørger for at variere og skifte ud i pålæg, smørelse og pynt.

 

Få inspiration til gode rugbrødsmadder, der både egner sig til en nem frokost hjemme og til at komme med i madpakken.

 

Se opskrifter på rugbrødsmadder

FAQ

Der findes efterhånden hundredvis forskellige typer af smørrebrød, og der er gennem tiden også kommet flere vegetariske versioner til. De mest klassiske smørrebrød er dog:

Dyrlægens natmad

Stjerneskud

Smørrebrød med æg og rejer

Kartoffelmad

Smørrebrød med rullepølse

Smørrebrød med kamsteg

Smørrebrød med roastbeef

Smørrebrød med spegepølse

Smørrebrød med hamburgerryg

Smørrebrød med leverpostej

 

Se alle opskrifter på smørrebrød

Du går ikke helt galt i byen, hvis du regner med 2-3 stykker smørrebrød pr person. Antallet afhænger selvfølgelig af appetit samt størrelsen på smørrebrødet herunder hvor meget pålæg og pynt, der er på. Hvis smørrebrødet skal nydes til aftensmad, er 3 stykker pr person formentlig mere passende end 2.

Smørrebrød, og rugbrødsmadder generelt, er altid bedst, når de er helt frisklavet. Du kan dog godt hjælpe dig selv på vej ved at forberede så meget som muligt på forhånd. Hvis du skal sylte rødløg eller agurker, kan det sagtens gøres dagen i forvejen, og hjemmelavede ristede løg kan også sagtens gøres klar på forhånd.