Bacon-pizza-lagkage

En anderledes fødselsdagslagkage

Her finder du trin for trin guiden til, hvordan du laver den perfekte lagkage til enhver bacon-lover: Bacon-pizza-lagkagen!

 

Rigtig god fornøjelse!

INGREDIENSER

  • 375 g Tulip Bacon i skiver
  • 600 g pizzadej
  • 2 spsk. sesamolie
  • 5 dl tomatsauce
  • 400 g revet ost
  • 6 tsk. oregano

Find også opskriften her

1. Steg bacon

Bred bacon ud på 2 bageplader og steg baconskiverne halvt færdigt i ovnen, ca. 5 minutter ved 200 grader. Baconskiverne skal stadig være bløde, men tilberedte. Tag ud, køl af og stil til side.

2. Forbag pizzabundene

Den færdige pizzadej pakkes ud og udstikkes/skæres i 4 bunde, så de passer med springformens størrelse. Hvis der ikke er plads til 4 bunde på dejen, kan den sidste bund samles af den afskårne dej. Resten af den afskårne dej gemmes. Bundene forbages ca. 5-7 minutter ved 200 grader. Tag ud, køl af og stil til side.

3. Klargør springformen

Beklæd springformen med bagepapir i bunden. Sprøjt fedtspray rundt i kanten af formen, eller smør med tyndt lag smagsneutral olie.

4. Så bygger vi bacon-lagkagen

I bunden af springformen lægges den første forbagte pizzabund. Det er vigtigt, at bundene er skåret til, så de passer i formen.

 

5. Lagkagens sider

Den resterende rå dej samles sammen og rulles/skæres ud til et aflangt rektangel på ca. 10 x 65 cm (afhængig af formen). Du kan skære efter kanten af springformen. Dejen placeres forsigtigt på indersiden af springformen og skal gå lidt udover toppen af springformen. Se billedet.

6. Tomat, tomat og mere tomat

Smør bunden med en tyndt og jævnt lag pizzasovs/tomatsovs. Brug ca. 100 ml pr. bund. (Vi laver 4 lag i vores bacon-pizza-lagkage).

7. Mmmmh… Ost!

Fordel ost ligeledes i et jævnt lag oven på sovsen. Brug ca. 100 g pr bund.

8. Og nu til stjernen!

Tag 5-6 skiver bacon fra og stil til side. De skal bruges til den flotte top. Den resterende bacon skæres/brækkes i grove mundrette stykker. Tag en 1/3-del af baconstykkerne og fordel oven på osten.

9. Næste lag igen og igen

Gentag trin 4, 6, 7 og 8 og slut til sidst af med den sidste forbagte bund.

10. Sidste lag og flot kant

Kom tomatsovs/pizzasovs og ost på toppen. Tag nu de hele skiver bacon og læg dem pænt på toppen. Fold den dej der flød over kanten flot op, så man laver en fin skorpe på lagkagen. Se billedet.

 

11. Bag ved 200 grader ca. 20-25 min.

Bag hele bacon-pizza-lagkage-herligheden i ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 minutter til den er gennembagt og har fået en flot gylden farve. Dæk eventuelt toppen med sølvpapir de første 10-15 minutter, så toppen ikke bliver brændt før resten af lagkagen er bagt færdig. 

12. Nej, se nu der!

Bacon-pizza-lagkagen tages ud af ovnen og køles let. Lad den stå i formen på de første 5-10 minutter, før du tager kanten af formen af.

13. Sig tillykke med Tulip Bacon

Slutteligt flyttes bacon-pizza-lagkagen over på et fad og pyntes med fine fødselsdagsflag før hele herligheden serveres.

Velbekomme og sig tillykke med Tulip Bacon.

Tulip Bacon Skiver

Tulip Bacon Skiver

Røget over bøgeflis, efter principper der går mere end 100 år tilbage

Tulip Original Bacon er lavet af bryst af gris. Først salter vi kødet, hvorefter vi røger det over bøgeflis, så du får en intens smagsoplevelse. Vi skærer herefter den røgede bacon i passende skiver. Skiverne er perfekte til at svøbe omkring dit yndlingskød, fisk eller grønt. Prøv også Tulip Original Bacon i salater, gryde- eller pastaretter. Kombinationen af mere end 100 års erfaring, gode råvarer, den rette smag af salt og røg er altafgørende for den særlige kvalitetsoplevelse, som du får med Tulip Bacon.

Se produkt

Bacon igennem tiden

Vidste du, at Tulip var det første varemærke registreret i Danmark? Eller at der i 2009 blev udviklet et vækkeur, der vækker dig med duften af bacon fremfor lyd? Her kan du læse meget mere om Tulip Bacons historie, lige fra den første pakke skiveskåret bacon, frem til i dag. God fornøjelse!