Fornem pris til Tulip i Svenstrup

De ansatte på Tulip i Svenstrup modtog i dag arbejdsmiljøprisen 2009 for deres store arbejde med at sænke støjniveauet på virksomheden

De ansatte på Tulip i Svenstrup fik i dag en god grund til at lave lidt larm, da virksomheden fik tildelt en fornem hæder i form af Arbejdsmiljøprisen 2009.

Fabrikken har ellers fået prisen fordi de ansatte har arbejdet målrettet på at reducere støjen i det daglige. Et arbejde som alle medarbejdere har deltaget aktivt i til stor glæde for fabrikschef Jan Thomsen.
- Jeg er utrolig glad for, at de ansatte i Svenstrup får den anerkendelse de har fortjent for deres store indsats. Vi har de seneste fem år arbejdet meget målrettet for at skabe et bedre arbejdsmiljø i Svenstrup, og det arbejde kan vi nu fortsætte med ekstra stor motivation. Alle ansatte har en del af æren for, at det blandt andet er lykkedes at reducere støjen væsentligt, og jeg er sikker på, at de også fremover vil yde en stor indsats for at forbedre arbejdsmiljøet yderligere, siger Jan Thomsen.

Selve arbejdet med at mindske støjen har været en kombination af ændringer i adfærden og tekniske løsninger.
- Meget handler om at komme af med dårlige vaner. For eksempel at have en spand med teflonindlæg, hvor medarbejderne kan placere røgstokke efter brug. Det larmer meget mindre end tidligere, hvor de ansatte smed dem fra sig, hvilket larmede meget, siger fabrikschefen.

Han understreger at det bare er et eksempel blandt mange små tiltag, der sammenlagt skaber en bedre arbejdsdag og et bedre arbejdsmiljø for de ansatte i Svenstrup.

Arbejdsmiljøprisen uddeles af Arbejdsmiljørådet, og er den største hæder en dansk virksomhed kan få, når det gælder arbejdsmiljø.