Egg Benedict med sprød bacon

(11 vurderinger) Min vurdering: 0

Egg Benedict med sprød bacon

  • 45 min.
  • 1 person

Ingredienser

BRØD & BACON HOLLANDAISE SAUCE
  • 25 g smør, usaltet
  • 1 stor æggeblomme
  • 2 tsk. citronsaft
  • Salt
POCHERET ÆG
  • 1 æg
  • Eddike
KØKKENREDSKABER
  • Hulske
  • Køkkenrulle
Print opskrift

Skal du forberede en uforglemmelig brunch, er der en klassiker, du simpelthen ikke kan komme udenom – Egg Benedict. Vores opskrift er en sand perle, og du skal kun bruge et begrænset antal ingredienser, som du muligvis allerede har i dit køleskab. Det kræver kun en lille indsats, før du kan servere dine gæster  denne lækre anretning med pocherede æg, smukt badet i en cremet hollandaisesauce og med knasende sprød bacon som prikken over i'et.

 


Sådan tilbereder du retten

Brød

  1. Rist en skive sandwichbrød – eventuelt på en tør pande.

Bacon

  1. Steg baconskiverne på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
  2. Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle.

Hollandaisesauce

  1. Smelt smør på panden.
  2. Pisk æggeblomme med citronsaft og salt i en større skål, der sættes over en gryde med kogende vand.
  3. Pisk uafbrudt, og tilsæt det smeltede smør. Saucen skal blive jævn under opvarmningen. Den må ikke koge, for så vil sovsen skille.

Pocheret æg

  1. Kom vand i en gryde, så vandet får en dybde på 8 cm.
  2. Kom eddike i vandet (tilsæt 3 spsk. eddike pr. liter vand, og bring vandet i kog).
    Tilsæt ikke salt til kogevandet, da det vil nedbryde æggehviden.
  3. Slå et æg ud i en lille skål, og hæld æggehvide og -blomme i det kogende vand. Rør rundt og rundt i vandet, og hviden vil omslutte blommen.
  4. Skru ned for varmen, så vandet simrer, og pochér ægget i 4 minutter. Pochér et æg ad gangen, hvis der skal laves flere.
  5. Tag ægget op med en hulske, og tryk med en fingerspids på ægget. Hviden skal være fast, og blommen skal være blød.
  6. Anret baconskiver på toastbrød, læg et pocheret æg ovenpå, hæld hollandaisesauce over og servér.
  7. Velbekomme!

 


Tips

Flere brunchopskrifter med bacon

Hvis du vil have inspiration til andre måder at nyde din bacon og æg på, kan du prøve opskriften på vores lette og luftige æggekage med sprød bacon. Retten kombinerer den lækre smag af æg med det salte knas fra bacon. Opskriften er nem at gå til og vil skabe glæde ved morgenbordet hos både store og små.

Få opskriften på let og luftig æggekage med bacon

 

Prøv også en Egg Benedict med Chicken Bacon

Har du lyst til at eksperimentere med din Egg Benedict, kan du prøve at toppe den med vores Chicken Bacon. Den er lavet af kyllingeoverlår og indeholder samme gode smag og sprødhed som vores traditionelle bacon.

Læs mere om Tulip Chicken Bacon